Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kinas kommunistiske parti

14. december 2022 @ 19:00 21:00

Rød stjerne over Kina?

Institut for Marxistisk Analyse holder i efterårssemestret 2022 en oplægsrække om den politiske situation i Kina. Gennem en række oplæg vil vi nærme os en større forståelse af riget i midten og dets uInstitut for Marxistisk Analyse holder i efterårssemestret 2022 en oplægsrække om den politiske situation i Kina. Gennem en række oplæg vil vi nærme os en større forståelse af riget i midten og dets udvikling fra den fattige bondestat hvor Mao Zedong og hans kommunistiske guerillahær tog magten til dagens kapitalistiske et partis diktatur.

Siden etableringen af Kinas Kommunistiske Parti (KKP) i 1921 har partiet navigeret og modstået adskillige interne og eksterne kriser som potentielt kunne have været dets endeligt. Med andre ord: Hvorfor, eller hvordan eksisterer KKP stadigvæk?

Dette foredrag vil beskæftige sig med spørgsmål omkring KKPs legitimitet, hvilke kilder der findes til partiets “modstandsdygtighed”, hvorvidt KKP repræsenterer en form for autoritær populisme, samt hvilke problemer partiet står over for netop nu.

Oplæg ved lektor emiritus Clemens Stubbe Østergaard.

Mødet finder sted i Solidaritetshuset, Griffenfeldsgade 41, 2200 Nørrebro.