Øst- og det sydlige Afrika samt østaterne i Det Indiske Ocean.

Studiekreds af 4 omgange.

Disse lande har enten været engelske kolonier, et par var franske og der er to store portugisisktalende kolonier. Ethiopien udmærker sig ved ikke at have været koloniseret. To nye lande kom ud af eksisterende, Eritrea og Sydsudan. Problematikkerne indeholder Afrikas Horn, Sudan/Sydsudan, Østafrika og hele det sydlige Afrika med de store ressourcestærke lande, Mozambique og Angola, samt det tidligere så dominerende Sydafrika.

Studiekredsen har til hensigt at udvide kendskabet til afrikansk historie, gående tilbage til den koloniale fortid, ressourceøkonomi og sikkerhedspolitik. Deltagelse skulle gerne føre til en bedre forståelse af, hvordan imperialisme kan forstås i dagens kontekst og ikke mindst, på hvilken måde afrikanere yder modstand.

Studiekredsleder og oplægsholder: Karen Helveg Petersen, der har skrevet referencematerialet ’Imperialism and the Militarization of Africa’, udgivet af Clarté. Peder Frederik Jensen, Steen Folke og Carsten Jensen deltager som ressourcepersoner i studiekredsen.

Mødet finder sted onsdag d. 6. marts kl. 19-21 i Solidaritetshuset, Griffenfeldsgade 41 (2200 KBH N).

WPMessenger