Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Embedsværket – har teknokratiet taget magten?

4. april 2019 @ 19:00 - 21:00

Med mellemrum bliver ministeriernes embedsværk genstand for offentlig opmærksomhed:
Er teknokratiet ved at tage magten? Eller er embedsfolket tværtimod underkuet af politisk pres, så det tilsidesætter faglighed og politisk neutralitet, hvorved man skaber snesevis af skandalesager med ulovligheder og kostbare fejl og mangler til følge? Eller ansætter man for mange statskundskabsuddannede eller økonomer med tvivlsom faghed?

Men interessen for embedsfolket er meget svingende, og forståelsen af de problemer for demokratiet, som knytter sig til det, er lige så svingende. Politikere og i endnu højere grad de almindelige borgere lider ofte af stereotype forestillinger om et uforanderligt og politisk neutralt embedsværk. Forvaltning anser en del mennesker for at være en ligegyldig teknikalitet. Men politikkens forvaltning er også forvaltning af politikdannelsen. Og statens magtapparat er under løbende forandring.

Tim Knudsen vil med udgangspunkt i en række indbyrdes modstridende krav til embedsværket lægge nogle aktuelle problemstillinger frem. Skal embedsfolk fremover kunne udspørges af Folketinget? Og hvilke interesser gemmer der sig bag de evindelige kampe om udstrækningen af offentlighed i forvaltningen?

Foredraget er gratis, og der vil blive serveret the og kaffe.

Tim Knudsen

Tim Knudsen: Professor emeritus fra Københavns Universitet, Institut for Statskundskab.

 

Detaljer

Dato:
4. april 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Københavns Universitet Sønder Campus
Karen Blixen Plads 8
København S., 2300 Danmark

Arrangør

IMA