Reception: Krigen og Venstrefløjen

Ukrainekrigen har medført en dyb splittelse af venstrefløjen. Krigen i Gaza har skabt yderligere splid, der til dels går på tværs af splittelsen fra Ukrainekrigen.

Pludseligt slutter fremtrædende venstrefløjsfolk deres fred med NATO, erfarne antimilitarister vil se tanks ved fronten, og unge aktivister demonstrerer for militære sejre. Er der opstået en venstreorienteret krigsbegejstring?

I denne tilsyneladende omvendte verden udforsker Peter Wahl motiver, argumentationsmønstre og holdninger. Med udgangspunkt i den tyske debat, argumenterer han for fornuftbaserede, real-politiske analyser, som erstatning for følelsesbaseret moral og dobbeltmoral. Oversat til dansk giver Peter Wahls bog ‘Krigen og Venstrefløjen’ indsigt i debatten om krig og fred, der endnu i Danmark har svære vilkår.

I forbindelse med receptionen kommer Peter Wahl til København for at fortælle om bogen.

4. april kl. 16.30-18.00

Kulturhuset Indre by
Charlotte Ammundsens Pl. 3
1359 København K.

Efter receptionen holder Instituttet samtalemøde om venstrefløjens holdning til sikkerhedspolitikken. Læs mere.

WPMessenger