Bogreception: Kritik af Nordisk Socialisme

Da Pelle Dragsted sidste år udgav Nordisk Socialisme genantændte han socialismediskussionen i Danmark. Bogen blev udsolgt på sin udgivelsesdato, og Dragsted har rejst land og rige rundt for at snakke om de strategiske visioner han fremlægger i den.

Forlaget Solidaritet udgiver d. 14. oktober en kritik af Dragsteds bog, hvor i forfatterne, Christian Gorm Hansen og Reinout Bosch, har undersøgt hvad der egentligt er det nye ved den vision, som Dragsted præsenterer, og hvad sammenhængen er mellem den teori, han anvender, og de mange strategiske tiltag, han forsøger at genaktualisere.

I Kritik af Nordisk socialisme – en aftegning af den gradualistiske position kritiseres Dragsteds forestilling om, at socialisme og kapitalisme skulle eksistere som sidestillede sektorer i det nuværende samfund, og viser, hvordan bogens manglende stringens leder Dragsted til at definere en række fritsvævende kamppladser, hvor demokratiske lommer skal gøre det ud for fremvæksten af en allerede eksisterende socialisme.

Den 14. oktober kl. 17 holdes en reception for bogen i Solidaritetshuset på Nørrebro på Griffenfeldsgade 41, hvor der vil være lidt forfriskninger, mulighed for at snakke med forfatterne og selvfølgeligt mulighed for at købe bogen

PRESSEMEDDELESE-NS

WPMessenger