Nordisk socialisme en diskussion

Pelle Dragsted forfatter til Nordisk Socialisme – På vej mod en demokratisk økonomi og Reinout Bosch og Christian Gorm Hansen forfattere til Kritik af Nordisk socialisme – en aftegning af den gradualistiske postion mødes til en diskussion af Nordisk socialisme som fænomen, drøm og realitet. 

Udgør Coop365, andelsbønderne og den almene boligsektor aspekter af en eksisterende socialisme? Kan de udbygges, så socialismen gør mere dominerende og hvordan? Eller hører socialismen til på den anden side af en stor samfundsforandring?   Nordisk Socialisme blev på sin udgivelsesdato udsolgt og har siden skabt en masse debat om socialismens mulighed i vores levetid. Både gennem debatrækker i Information og på Solidaritet.dk er kritikker og ideer blevet vendt. Diskussioner samlet op i Per Bregengaards Nordisk socialisme – farbar vej? og senere udvidet i Kritik af Nordisk socialisme.

I efteråret holdt Institut for Marxistisk Analyse og Forlaget Solidaritet en bogreception hvor forfatterne og Pelle Dragsted fik mulighed for at åbne diskussionen. Men midt i en valgkamp og med Pelle Dragsteds tilstedeværelse ønsket hos tv2, blev kun de første diskussioner taget. IMA ønsker at holde diskussionen i live og har derfor inviteret Pelle Dragsted til at følge op på snakken.

Institut for Marxistisk Analyse har tidligere udgivet Danish Socialist Strategy Renewed: A New Hope or a Dead-End for the Left? A Critique of Pelle Dragsted’s Nordic Socialism i Clarté – Tidskrift for Marxistisk Analyse

Oplægget bliver holdt 26. april 2023 kl. 19:00 – 21:00i Solidaritetshuset på Griffenfeldsgade 41, 2200 KBH N.

WPMessenger