Eurasisk sikkerhedspolitik

4. april kl. 19-21. Kulturhus indre by, København K

Et analytisk pust er tiltrængt for at få løftet hovedet ud af busken af nutidens mareridt med krige og klimakatastrofer. IMA inviterer en dansk forsker, en tysk forfatter og Enhedslistens rådgiver i udenrigs- og forsvarspolitikken, Eva Flyvholm, til et samtalemøde.

Emne: Hvordan kan europæisk strategisk autonomi fremme fred fra Lissabon til Vladivostok?

Prof. Ole Wæver fra Center for Resolution of International Conflicts (CRIC) har forsket i både sikkerheds-, klimapolitik og den asiatiske dimension. Han vil belyse emnet ud fra fredsforskningens og konfliktløsningens perspektiver.

Prof. em. Henning Salling Olesen, en af RUCs pædagogiske grundlæggere, er siden 2022 aktiv i NGOen Nej til Oprustning med dets Omtanke-tænketank. De vil fremme en omfattende bæredygtig sikkerhedspolitik ud fra den opfattelse af fælles sikkerhed, som eksemplarisk blev ført frem af Oluf Palme og Willy Brandt. Både i Nord-Syd og i Øst-Vest-aksen

Forfatter Peter Wahl var medarbejder i Attac Tyskland og NGOen World Economy, Ecology and Development (WEED). I 2023 publicerede han et pamflet ‘Der Krieg und die Linken’ (VSA Verlag, Hamburg). Udgiver og bidrager i 2024 til en populærvidenskabelig antologi om den europæiske integrations perspektiver.

Cand. scient. adm. Eva Flyvholm medvirkede i 2023 sammen med Trine Pertou Mach til koordinering af nordeuropæiske partiers syn på krig og fred samt NATO. Hun taler om mulige politiske konsekvenser af de strukturanalytiske perspektiver.