Rosie Collington: Konsulentbranchens indflydelse

12. juni 2024 kl. 19:00 – 21:00

Den måde, erhvervslivet og det offentlige styres på i dag er dybt forankret i konsulentbranchen. Rosie Collington viser, at vores økonomier, som tingene står, er afhængige af virksomheder som McKinsey, Boston Consulting Group, Bain & Company, PwC, Deloitte, KPMG og EY.  Det hæmmer innovation og skjuler virksomhedernes politiske rolle samtidigt med at det hæmmer vores kollektive opgave med at standse klimasammenbruddet.

I sit oplæg beskriver Collington de tricks konsulentbranchen bruger i deres samarbejde med udhulede og risikovillige regeringer. Konsulenternes indflydelse voksede fra 1980’erne og 1990’erne i kølvandet på neoliberale højre reformer og trives med den moderne kapitalismes dårligdomme, fra finansielisering og privatisering til klimakrisen. Gennem omfattende kontrakter og netværk – som rådgivere, legitimatorer og outsourcere – har branchen opbygget en unik magt, som de burger til at sælge illusionen om, at de er objektive kilder til ekspertise. For at gøre tingene værre bliver vores bedste og dygtigste kandidater ofte omdirigeret væk fra offentlig service til netop denne branche.

Mødet finder sted i Solidaritetshuset: Griffenfeldsgade 41 – 2200 KBH N

Læs mere om Rosie Collington (PHD) her.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WPMessenger