p.s. til mødet med Aaron Bastani

1. november havde Institut for Marxistisk Analyse inviteret Aaron Bastani stifter af Novara Media til København for at tale om sin nye bog Fully Automated Luxury Communism. Fuldt automatiseret luksuskommunisme er ideen om, at ny teknologisk udvikling indenfor digitalisering og automatisering i stigende grad vil overlade arbejdet til maskiner og robotter, i mens vil fremskridt i lægevidenskaben sikre at vi kan leve endnu sundere på en planet der i fremtiden udvikler sig på solenergi. Dette giver muligheden for etableringen af et kommunistisk samfund.

Aaron Bastani præsenterede i Litteraturhaus på Nørrebro sin diagnosticering af nutidens problemer og præsenterede over for dette en positiv vision for en fremtid hvor nyliberalismen er forbi, arbejdet er afskaffet og energi og resurser findes i overflod. Det blev dog tydeligt i oplægget at denne udvikling ikke kommer af sig selv. Den efterfølgende diskussion blandt de mange fremmødte var derfor også præget af spørgsmål om, hvilken samfundsmæssig aktør der ville kunne tilvejebringe en sådan forandring. Derudover kom diskussionen bredt omkring fremtidens samfund og troværdigheden af de mulige udviklinger der blev skitseret.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WPMessenger